تاریخچه نور و روشنایی تا لامپ ال ای دی
از گذشته تا کنون انسان منابع متفاوتی را برای تامین نور و روشنایی کشف کرده است که با توجه به سیر تکاملی و پیشرفت علم موارد تامین کنندهی نور و روشنایی نیز تغییر کرده است .
از ابتدایی ترین منابع میتوان از آتش نام برد که نقش اساسی و مهم در سیر تکاملی تمدن انسان داشته است که از این عنصر اساسی برای تامین روشنایی ، گرما و همچنین پخت و پز استفاده میشد . بعد از گذشت مدتی مشعل هایی که از با استفاده از چربی حیوانی و روغن های گیاهی به عنوان ماده سوختنی مورد استفاده قرار گرفت . بعد از مشعل چراغ نفتی و شمع وارد زندگی مردم شد .
در این مسیر روش های جدیدی برای تامین نور و روشنایی پیدا کرد که چراغ های فسیلی نیز از جمله آن موارد هستند که فیتیلهای پنبهای داشتند در ادامه پارافین کشف شد که توسط آن شمعهای امروزی ساخته شد که مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت و به تولید انبوه رسید .
درقرن هجدهم میلادی الکتریسیته کشف شد که جهشی بزرگ در زندگی انسان ها به وجود آورد. اولین منبع الکتریکی نور آرک الکتریکی بود که توسط دو استوانهی کربنی جدا از هم به عنوان الکترود و ایجاد قوس الکتریکی در هوا کار میکرد که به دلیل آلودگی صوتی که داشت در منازل استفاده نمیشد .
پس از آزمایشهای متعدد توماس ادیسون توانست اولین لامپ را اختراع کند . او در ابتدا از برگ بامبو برای سوزانده شدن در چراغ های الکتریکی استفاده کرد . بعد از گذشت 27 سال رشتههای تنگستن جایگزین مناسب برگهای بامبو شدند که باعث بهبود کیفیت چراغهای رشتهای شد و تا کنون نیز مورد استفاده قرار گرفته است .چراغ های هالوژنی نیز در سال 1959 وارد عرصهی نور و روشنایی شدند .
چراغهای رشتهای ، هالوژنی ، جیوهای و نئونی در مسیر تکامل روشنایی نقش بسزایی را ایفا کردند . لامپ های فلورسنتی با داشتن محدوده روشنایی بیشتر و مصرف انرژی کمتر و همچنین بیشترین شباهت به نور روز برای استفاده عموم مناسبتر بودند .
امروزه چراغ LED با نور زرد و گرم جایگزین سایر منابع روشنایی در منازل و محیط های کار شده است . اگرچه قیمت آن ها از سایر چراغ ها بیشتر است اما مصرف انرژی کمتر و طول عمر بیشتر و کیفیت نور بیشتری دارد . از انواع چراغ میتوان به چراغ حبابی ، هالوژن ، انواع پنل و نوارهای LED اشاره کرد .
چراغهای LED که بیشتر برای نورپردازی منازل استفاده میشود در نورپردازی آشپزخانه ها بیشترین استفاده را دارد . نوار LED یک مدار مدور است که تراشههای LED به آن متصل شده است و قابلیت برش دارد .
این تراشه ها نقاط نوری هستند که در فاصله 1.5 سانتیمتری از یکدیگر قرار دارند و در سطوح مختلف نوردهی در بازار موجود میباشند . با توجه به کاربری آنها میتوان از نوار با میزان روشنایی زیاد برای زیر کابینتها و محیط کار استفاده کرد و نوارهای با میزان روشنایی کم مناسب فضاهایی هستند که نور زیادی نیاز نیست مانند نورپردازی های تزئینی در منازل و کافی شاپ ها
نوع دیگری از چراغها پنل های سقفی هستند ساختمان آنها به صورت یک جعبه است که توکار در سقف قرار میگیرد . درون این جعبه موتوری تعبیه شده برای جلوگیری از گرم شدن چراغها به همین دلیل نور این نوع چراغ با کیفیتتر و بادوامتر میباشد .
از آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه میتوان به چراغهای هوشمند اشاره کرد . این چراغها قابلیت کنترل از راه دور توسط تلفن همراه هوشمند ، تبلت و Wifi را دارند که توسط اپلیکیشن های متعدد کنترل میشوند که میتوان میزان روشنایی را تغییر داد . مدلهای زیادی از چراغ وجود دارد که انتخاب آنها بر اساس کاربرد وکیفیت انجام میشود در اینجا به چند مورد از پرکاربرترینها اشاره میکنیم :
- چراغ سقفی
- چراغ دیواری
- چراغ رومیزی
آباژورها در انواع ایستاده و رومیزی از بهترین گزینه های مورد استفاده در دکوراسیون هستند که با توجه به طراحی دکوراسیون محیط انتخاب میشوند .
مجموعه تهران لاله زار با توجه به تقاضای بازار و بازدید کنندگان سایت افتخار دارد با بزرگترین تولید کننده های حوزه نور و روشنایی در جهت تامین نیازهای مشتریان گرامی همکاری داشته باشد تا در صورت نیاز محصول مورد نیاز را در کمترین زمان برای مشتریان تامین و ارسال نماید .
دیدگاه خود را بنویسید
You must be logged in to post a comment.