چرا پرژکتور بخریم ؟
یکی از چالش های بزرگ فعالان در عرصه نور و روشنایی نورپردازی مناسب است .
پرژکتورها لامپ هایی با قدرت زیاد برای روشنایی هستند که در خیابان ها و معابر عمومی پارک ها ، استادیوم و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار میگیرند . از مواردی که برای انتخاب پرژکتور اهمیت بسیاری دارد طول عمر مقاومت در برابر رطوبت ، گرد و غبار ، ضربه ، حرارت و گازهای آتش زا میتوان نام برد .
درجه IP مخفف عبارت International protection marking است که علامت حفاظت بینالملل میباشد . از پرژکتور IP 65 در مواردی با درجه بالا استفاده میشود و پرژکتورهای IP 67-68 در آبنماها و استخرها مورد استفاده قرار میگیرد .
میزان مصرف برق در پرژکتورها متفاوت است زیرا در طولانی مدت از آنها استفاده میشود باید به میزان مصرف برق آنها توجه کرد .
انواع پرژکتور :
پرژکتورها به دو دسته COB و SMD تقسیم بندی میشوند که در مواردی شباهت هایی به هم دارند .
پرژکتور COB : سرعت کمتری نسبت به SMD در روشن شدن دارند . دارای نور بیشتر ، دارای پخش کننده نور هستند .
پرژکتور SMD : سرعت بالای روشن شدن ، مصرف برق کمتر ، پخش نور غیر متمرکز
روشنایی پرژکتور SMD به وسیلهای لامپ SMD تامین میشود که دارای آی سی هایی با پایه کوتاه است که با لحیم کاری بدون استفاده از سوراخ بر روی برد نصب می گردند و با عبور جریان برق میتوانند نور مناسبی را پخش کنند که سایه روشن ندارد پرژکتور SMD طول عمر بالایی دارد . عمر مفید سایه روشن ندارد و پرژکتور SMD طول عمر بالایی دارد و عمر مفید آن 50000 ساعت میباشد .
با گذشت زمان از اختراع اولین لامپ ها توانستند با استفاده از بازتاب نور و ساخت کاسه چراغ علاوه بر بهینه کردن نور اتلاف شده جهت پخش آن را نیز تنظیم کنند . بعد از گذشت مدتی لامپ های متال هالید و بخار سدیم به بازار عرضه شد . با گرانتر شدن منابع انرژی و رشد قیمت برق مصرفی تجهیزاتی طراحی شد که علاوه بر تامین نور مناسب مصرف پایین تری داشتند در نهایت با انجام تحقیقات گسترده روی هادی ها و دیودها LED ( ال ای دی ) ها ساخته شدند و پرژکتور ال ای دی با مصرف پائینتر نسبت به سایر چراغ ها به بازار عرضه شد .
در این بخش به ویژهگی های پرژکتور ال ای دی می پردازیم :
مصرف انرژی الکتریکی در پرژکتور ال ای دی از سایر پرژکتورها کمتر است و بازدهی 3 الی 4 برابر انواع دیگر آن ها است .
هزینه ی برق مصرفی پروژکتور LED بسیار کم بوده و حدودا در بازه ی زمانی ۱ تا 2.۵ سال ، هزینه ی خریداری و نصب خود را در اختلاف برق مصرفی جبران خواهند کرد.
طول عمر پروژکتور ال ای دی با توجه به شرایط آب و هوایی ، کیفیت شبکه ی برق و ساعات روشنایی آن در طول روز، بین ۴ تا ۷ سال می باشد. در صورتی که این نوع پروژکتور به صورت درستی طراحی و ساخته شده باشد فقط ۱۰% از نور خود را در ۳ سال از دست می دهد .
رنگبندی در پروژکتور LED تمامی طیف رنگی را شامل میشود و در انواع رنگها موجود است . برای روشنایی محوطه ها می توان از رنگهای سفید یخی، سفید طبیعی، سفید گرم و رنگ زرد استفاده نمود. جهت نورپردازی می توان از انواع رنگبندی تک رنگ و مالتی کالر (پروژکتور RGB) استفاده نمود.
پروژکتور هایی که جهت روشنایی و نورپردازی فضای خارج از ساختمان استفاده میشوند به چهار دسته ی اصلی تقسیم میگردد :
۱- چراغ دفنی ال ای دی: از آن برای نورپردازی انواع درخت ، بوته کنار گذر معابر و فضای سبز استفاده می شود . همچنین نورپردازی انواع دیوار ها و ستون ها با نوری هاله مانند و زیبا ، می توان از چراغ دفنی استفاده کرد . از مهم ترین مزیت های استفاده از چراغ دفنی، استتار منبع نور می باشد.
۲- چراغ آبنما : به دلیل مقاومت در برابر آب ، از آن برای نورپردازی آبنما ، استخر و آبشار استفاده می شود .
۳- والواشر : پروژکتور های خطی که از آنها برای نورپردازی انواع نما، دیوار و ستون استفاده می شود . از مزیت های استفاده از والواشر این است که نوری یکنواخت با سایه روشن هایی بر روی نما جلوه می کند .
برندهای مطرحی در تولید انواع پرژکتور در ایران متعدد هستند تهران لاله زار گلچینی از بهترین پرژکتورها را که در سایت جمع آوری کرده که در ادامه به آن اشاره می کنیم :
- تکنوتل
- طوبی
- اکتینو
- سیتکو
- پارس شعاع طوس
- پارس شهاب
- دزل
دیدگاه خود را بنویسید
You must be logged in to post a comment.