لاله زار

لاله زار یکی از خیابان‌های قدیمی و مرکزی شهر تهران است ، از میدان توپ خانه تا خیابان جمهوری که قسمت جنوبی لاله زار است، خیابان لاله زار اصلی و قدیمی شناخته می‌ شود.

لاله زار قدیم

این خیابان روزگاری عروس خیابان‌ های تهران بود. ناصرالدین شاه بعد از سفر به فرانسه به فکر احداث خیابانی مانند شانزه ‌لیزه در تهران به ‌عنوان دارالخلافه افتاد و دستور داد که از میان باغ مصفای لاله زار خیابانی بزرگ بکشند. او سعی کرد اولین ‌های هر چیز را در این خیابان جمع کند.

ناصرالدین شاه باغ لاله زار را نود هزار تومان می فروشد تا خیابانی شبیه شانزه لیزه در ایران ساخته شود. خیلی از اولین شغل‌ ها مثل نخستین گل‌ فروشی ، در لاله زار افتتاح می ‌شود. لاله زار نخستین خیابانی بوده که اولین چراغ گاز تهران در آن روشن می‌ شود.

اولین تراموای ایران در این خیابان دایر شد. تراموا را اوایل اسب‌ ها می ‌کشیدند. بعد تر، تراموا را برقی کردند. پولدارهای تهرانی خیابان را سواره طی می‌ کردند. طوری که تراموا سواری کلی کلاس داشت.

اولین کافه مدرن ایران در گراند هتل خیابان لاله زار متولد شد. هنرمندان بزرگی مثل میرزاده عشقی و عارف قزوینی از دل همین کافه بیرون آمدند.

اولین سینمای رو باز ایران هم در لاله زار افتتاح شد. سالن اپرا و تماشا خانه هم در همین خیابان متولد شدند. سپس از آن جا در همه جای ایران گسترش پیدا کردند. سینما هم اولین بار در این خیابان ساخته شد.

سینما خورشید اولین سینمای لاله زار بود. در کوچه اتحادیه قرار داشت و دختر لر، اولین فیلم ناطق تاریخ سینمای ایران ، در همین سینما اکران شد. اولین نمایش خیمه ‎شب‎ بازی هم در یکی از تماشا خانه‌ های لاله زار روی صحنه رفت.

اولین باغ وحش ایران هم در همین خیابان ساخته شد. با آسیب دیدگی یک کودک ، باغ وحش را تعطیل کردند. خیابان لاله زار کوچه‌ هایی دارد که هر کدام به اندازه یک خیابان تمام عیار مشهور هستند.

آن‎ها بخشی از تاریخ پایتخت را در خود جای داده‌اند. کوچه مهران ، برلن ، ملی ، اتحادیه و پیرنیا از این کوچه‌ ها هستند. کوچه مهران و برلن هنوز مثل سابق پر رونق هستند. قدیمی‌ ها هنوز هم برای خرید ، مخصوصاً خرید های زنانه ، آن جا را ترجیح می‌ دهند.

در اوایل دوره پهلوی ، در اوایل خیابان لاله ‌زار از سوی میدان توپ خانه ، مغازه ‌ای به نام پیرایش قرار داشت که به جهت داشتن پوشاک مد روز در تهران شهرت داشت و رو به‌ روی این مغازه ، کافه قنادی لاله ‌زار واقع بود.

خانه و باغ اتحادیه یا خانه امین ‌السلطان عمارتی مربوط به دوران قاجار است که به عنوان تنها بازمانده از خیابان لاله ‌زار قدیم و یکی از نفایس معماری عصر قاجار شناخته می ‌شود.

امروزه بیش تر لاله ‌زار را صنف فروشندگان لوازم برقی در اختیار گرفته‌اند.

بعد از این لاله زار آرام آرام به نماد نوگرایی و هنر ایران و به ویژه پایتخت تبدیل شد.تا جایی که قرارگرفتن بسیاری از تئاترها ، سینما ها ، رستوران ‌ها ، کافه‌ ها و فروشگاه ‌های معروف در این خیابان به آن لقب شانزه‌ لیزه تهران داده بود.

لاله زار جدید

وجود نور یکی از ملزومات هر خانه ای است ، علاوه بر نور و کاربرد های آن ، زیبایی خانه ها با استفاده از انواع لوسترها تامین می شود ، لوسترهایی کوچک و بزرگ که در خانه ها جای گرفته اند تا نیاز به نور و زیبایی خانه ها را فراهم کنند.

کسی نمی‌داند صاحب اولین مغازه الکتریکی در این خیابان چه کسی بوده است اما قدیمی ‌ترها می‌ گویند آقای امانت حدود سال هزار و سیصد و بیست و چهار و هزار و سیصد و بیست و پنج مغازه لوازم الکتریکی‌ اش را راه‌ اندازی کرده است. البته قبل از آن یکی دو فروشگاه دیگر هم بوده‌ اند که اسم صاحبانشان را به خاطر نمی ‌آورند.

در لاله زار جدیدی که تازه به وجود آمده بود لوازم برقی بسیار مختصر و محدودی به فروش می رفت و شامل ساده ‌ترین ابزارها برای برق ‌رسانی به خانه مثل کنتور، فیوز پا کنتر، سیمِ رو کار، کلید  و پریز بود. بعد از سال هزار و سیصد و بیست به بعد سیم‌ های تو کار و رنگی (فاز و نول) وارد بازار شدند. آن زمان همه‌ ی سیم‌ ها سیاه بود و برای آنکه فاز و نول را مشخص کنند گِل اُخرا به آن می‌ زدند تا قرمز شود.

احتمالا شما هم نیاز دارید برای خرید لوستر مورد نیاز خانه تان سری به بورس آن یعنی  بازار برق و روشنایی لاله زار تهران بزنید.

سال های زیادی است که خیابان لاله زار تغییر کاربری داده و رفته رفته رستوران ها و کافه ها و سینما های قدیمی از بین رفته اند و امروزه حدود سه هزار فروشگاه لوازم برقی در این راسته فعالیت می کنند و انواع لوسترها ، چراغ های تزیینی ، ساعت های رومیزی و حتی تابلوهای دیواری هم در این راسته پیدا می شود.

هم چنین انواع کالاهای برق ساختمان و صنعتی مانند دوربین مدار بسته ، آیفون تصویری ، کابل و پریز هم در این منطقه به راحتی قابل خریداری است.

خیابان لاله زار به دو بخش لاله زار شمالی و لاله زار جنوبی تقسیم می شود. بخش خیابان لاله زار شمالی حد فاصل خیابان انقلاب تا خیابان جمهوری را شامل می شود که به نام « لاله‌زار نو » شناخته می شود.

یکی از فروشگاه های معتبری که در این خیابان مشغول به کار است. فروشگاه تهران لاله زار است. که با اسمی نوستالژی در این راسته فعالیت دارد.

امروزه واژه فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه آنلاین به مراتب از جاهای مختلفی شنیده می ‌شود و کم تر کسی را می توان یافت با داشتن دسترسی به اینترنت خرید اینترنتی نکرده باشد. فروشگاه تهران لاله زار دارای یکی از این فروشگاه های اینترنتی است.

شما می توایند بدون حضور فیزیکی با وارد شدن در سایت این فروشگاه لوازم مورد نیاز خود را بررسی کرده با انواع ان آشنا شده و به راحتی محصول مورد نظر را خریداری کنید.

فروشگاه اينترنتي تهران لاله زار در راستاي تنظيم قيمت بازار با اعلام قيمت هاي مناسب در تلاش است كه تا خريداران در صنعت برق بهترين و بالاترين كيفيت محصولات را دريافت كنند.

مختصري از كالاهاي اين فروشگاه عبارت است از : سيم ، كابل ، سینی کابل ، داکت ، كابل قدرت ،پنل سقفي ، لامپ ، نور مخفي ، كليد محافظ ، كليد مينياتوري ، كليد اتوماتيك ، كابل كنترل و …

هدف اين سايت فروش بيش از ده هزار كالا در حوزه برق مي باشد.